EXORI CON GDY X HP - Printable Version +- BBot - The best bot of the world (https://forums.bmega.net) +-- Forum: Support (https://forums.bmega.net/forum-6.html) +--- Forum: Support & Help (https://forums.bmega.net/forum-8.html) +--- Thread: EXORI CON GDY X HP (/thread-2600.html) |
EXORI CON GDY X HP - kerslak - 05-12-2012 Witam , tak jak w temacie chciałem poprosić o makro , a dokładnie o to by dobijał mobki gdy mają poniżej 10% hp. Problem polega na tym , ze expie na sea serpentach i jak to young sea serpent ucieka gdy osiągnie pewną ilość hp. Poszukuje makro ktore w jakiś sposób wspomogło by dobijanie uciekającego potworka więc myślę , ze najlepsze było by cos w rodzaju - exori con gdy mobek osiągnie stan 10ciu% hp. Z Góry dziękuje RE: EXORI CON GDY X HP - lizur12 - 05-12-2012 Code: 1000 {exoricon} Target.Health>10% Self.Yell(Exori Con) RE: EXORI CON GDY X HP - nizlov - 05-12-2012 (05-12-2012, 07:53 AM)lizur12 Wrote: Czemu Self.Yell? "Krzyczec" (Yell) mozna tylko co jakis czas, bodajze co 1 lub 2 minuty. I znowu pomyliles znak mniejszosci ze znakiem wiekszosci. ___________________________________________________________________ (05-12-2012, 05:11 AM)kerslak Wrote: Witam , tak jak w temacie chciałem poprosić o makro , a dokładnie o to by dobijał mobki gdy mają poniżej 10% hp. Code: 1000 {ExoriCon} Target.Health<=10% Self.Say(exori con) RE: EXORI CON GDY X HP - lizur12 - 05-12-2012 Oh nie wiedzialem . Dziekuje za poprawienie . Bede to bral pod uwage; d RE: EXORI CON GDY X HP - kerslak - 05-13-2012 No przykro mi , ale to nie działa.. Staram się w jakiś sposób edytować to co tutaj dostałem , ale nie wychodzi.. W debugu jest jakiś błąd.. RE: EXORI CON GDY X HP - nizlov - 05-13-2012 (05-13-2012, 02:11 PM)kerslak Wrote: No przykro mi , ale to nie działa.. Staram się w jakiś sposób edytować to co tutaj dostałem , ale nie wychodzi.. Moze troche wiecej szczegolow? W ogole nie uzywa exori con? Po co uzywasz debugowania? Tak teraz patrze, ze nie ma takiej zmiennej jak Target.Health>=10% wiec to nie ma prawa dzialac (zasugerowalem sie macrem lizura). Z tego co widze to mozna tylko ustawic w zaleznosci od HP, nie %HP. Nie wiem na jakie stworki to potrzbeujesz wiec ustawie na mniej lub rowno 200 HP, w razie czego sobie zmien. Niestety to na pewno cie nie bedzie satysfakcjonowalo, dlatego powinienes sprobowac pobawic sie z Killer -> Attack Sequences. te macro powinno bic exori con we wszystko co masz zaznaczone i ma mniej lub rowno 200 HP 1000 {ExoriCon} Target.Health<=200 Self.Say(exori con) a te macro powinno bic danego stworka (tylko wybranego) gdy ma mniej niz 200 HP 1000 {ExoriCon} Target.ByName(Dragon Lord) Target.Health<=200 Self.Say(exori con) RE: EXORI CON GDY X HP - kerslak - 05-13-2012 I po raz kolejny muszę przyznać , iż nie działa to makro tak jakbym chciał. Już wyjaśniam w czym problem - bez względu na to ile mobek ma hp cały czas spamuje exori con Natomiast jeżeli chodzi o drugie macro z dopisaną nazwą mobka sprawa wygląda w taki sposób , że spamuje tak samo , ale już tylko na danym mobku kiedy jest zaznaczony jako target , jednak myślę , że to mi wystarczy. Widzę , że to jakaś bardziej skomplikowana sprawa , lub sprawa dotycząca bota - to jest po prostu nie możliwe do zrobienia.. Dzięki ;] Rep leci. RE: EXORI CON GDY X HP - nizlov - 05-13-2012 Da sie, po to sa stworzone Attack Sequences, na ktore w ogole nie zwrociles uwagi w moim poprzednim poscie. Tutaj jest tutorial: http://forums.bmega.net/showthread.php?tid=3063 Osobiscie jeszcze tej funkcji nie uzywalem ale nie wyglada na trudna do zrozumienia 1. Automation Tools —> Killer —> Attack Sequences 2. Attack Sequence: wpisujesz nazwe np. Exori Con DL 3. Required Mana: wymagana mana do uzycia czaru 4. Target HP Range 0 to 100: uzywa czaru w zaleznosci ile sobie hp ustawisz w procentach, nie wiem na ilu ucieka np. DL, pewnie okolo 15%, w takim przypadku ustawiasz 0 to 15 5. Wait !: to ilosc czasu jaka ma czekac po uzyciu czaru/runy, zeby nie spamowal caly czas, nei wiem czy w sekundach czy milisekundach, sam musisz sprawdzic 6. Spell $lowa inkantacji, np. exori con 7. Po ustawieniu wszystkiego i zapisaniu wchodzisz w Killer —> New Target —> i teraz w opcji Attack mozesz wybrac swoja sekwencje atakow |