[Ważne] Kilka pytań. - Printable Version +- BBot - The best bot of the world (https://forums.bmega.net) +-- Forum: Support (https://forums.bmega.net/forum-6.html) +--- Forum: Support & Help (https://forums.bmega.net/forum-8.html) +--- Thread: [Ważne] Kilka pytań. (/thread-7661.html) |
[Ważne] Kilka pytań. - konkret9 - 03-10-2013 Witam,mam kilka pytań i próśb o pomoc od jakiegoś bardziej doświadczonego forumowicza,za co się naturalnie odwdzięcze,a więc potrzebuję podpowiedzi : 1).Postać biję tylko te potwory które atakują jego [Jak to zrobić] 2).Postać zzrzuca target po kilku sekundach jego bicia [Co jest grane ?] 3).Potrzebuje macro,aby chodził po speary w wyznaczone miejsce. Jak mi się coś przypomni to zedytuje temat,z góry dzięki. /Edit 4). Potrzebuje macra na używanie manasa kiedy hp spadnie poniżej "x". 5).Bicie na ukos [ZAŁATWIONE] 6).Podnoszenie z ziemi danego przedmiotu 7).Gdy jest określona liczba spearów,aby szedł w dane miejsce. RE: [Ważne] Kilka pytań. - szeldo123 - 03-10-2013 1) włącz attackera i z tego co zauważyłem, to jak staną mu na drodze zacznie je bić 2) wejdź w options - general - odznacz auto chase off i zaznacz tego ludzika obok eq żeby na zielono był 3) chyba nie da rady, bo bbot nie ma opcji brania przedmiotów RE: [Ważne] Kilka pytań. - konkret9 - 03-10-2013 - Właśnie o to chodzi,że nawet jak skilluje to potrafi bić go chwile i potem z niego zrezygnować - Jak wejść w opcje ? - Podobno się da Czekam na odpowiedzi : 4). i 5) oraz 6) i 7). RE: [Ważne] Kilka pytań. - szeldo123 - 03-10-2013 -masz najnowszego bbota? - opcje w tibii, wiesz na pewno jak ;p kolo eq options -jezeli tak to jest skomplikowane macro, napisz w dziale scripts, w temacie BBot Macros autorstwa Kimoszina 4) Code: Self.Health%=<XXX Target.Self 1 Target.Shoot(268) 5) zrobiłeś sam 6) Code: 1000 {Podnoszenie} # Configs ID:=AAAA Count:=CC Cap:=BBB # End Configs X:=Self.X() Y:=Self.Y() Z:=Self.Z() Self.Capacity()>=!Cap! Map.PickUp(!ID!, !Count!, 0, !X!, !Y!, !Z!) X Y Z - miejsce w ktorym ma byc podnoszony przedmiot 7) nie mam pojecia RE: [Ważne] Kilka pytań. - konkret9 - 03-10-2013 A opcje w Tibi,tak wiem,nie skapowałem. Dobra jak na razie tyle,jak mi się coś przypomni to napiszę. REP na + dzięki. RE: [Ważne] Kilka pytań. - konkret9 - 03-13-2013 Nie znalazłem jeszcze rozwiązania na -----------------1).Postać biję tylko te potwory które atakują jego [Jak to zrobić] 2).Postać zzrzuca target po kilku sekundach jego bicia [Co jest grane ?]----------- Byłby ktoś w stanie pomóc ? RE: [Ważne] Kilka pytań. - Kajtek - 03-13-2013 1. juz nie ma takiej opcji. psotac bije tylko to co wpiszesz w liste. 2. z tym nic nie poradzisz. Moze zostanie to poprawione RE: [Ważne] Kilka pytań. - green1500 - 03-15-2013 (03-10-2013, 07:22 PM)szeldo123 Wrote: 6) Hej. Czy ta opcja zadziała równiez przy robieniu lootbaga? Mam na mysli, że plecak jest otwarty i leży podemną. RE: [Ważne] Kilka pytań. - romecik - 03-15-2013 7).Gdy jest określona liczba spearów,aby szedł w dane miejsce. tutaj to chyba fullchecka musisz zrobic i tyle ;p RE: [Ważne] Kilka pytań. - konkret9 - 03-16-2013 8). Da radę zrobić tak,że jak go ktoś bije to ucieka do DP ? RE: [Ważne] Kilka pytań. - konkret9 - 03-17-2013 Odświeżam,bo nie chce zakładać nowego tematu. 8). Da radę zrobić tak,że jak go ktoś bije to ucieka do DP ? |