![]() |
1-30 Knight Cashmaker Poradnik+Skrypty - Printable Version +- BBot - The best bot of the world (https://forums.bmega.net) +-- Forum: Scripts & Macros (https://forums.bmega.net/forum-4.html) +--- Forum: Free Scripts (https://forums.bmega.net/forum-10.html) +--- Thread: 1-30 Knight Cashmaker Poradnik+Skrypty (/thread-7839.html) |
1-30 Knight Cashmaker Poradnik+Skrypty - seppuku - 03-19-2013 Poradnik + Skrypty Witam. Swoje konto stworzyłem 4 marca. Dzisiaj posiadam 35 i 30 knighta. Nie jest to wielkie osiągnięcie ponieważ nie botowałem 24/7 Exp/h jest bardzo mocno zależny czy nasze expowisko jest zaludnione czy puste Chciałbym się podzielić z wami krótkim przewodnikiem w jaki sposób osiągnąłem to prawie w 90% afk. Ponieważ skrypty które przerobiłem są bezpieczne. 1-8
-Robimy postać -Możemy ominąć tutorial (jak kto woli) -Bijemy owce i świnie i sprzedajemy mięso aby zarobić na sabre i jakieś podstawowe eq (nie powinno to zająć dużo czasu) - alternatywą jest zrobienie 3 pierwszych misji ROOK QUESTU (nagroda to sabre +studded shield) Podstawowe EQ 1-8 ![]() ![]() ![]() ![]() Zamiast studded shield można używać wooden ![]() -Gdy zdobędziemy podstawowe eq udajemy się na raty pod all'dee (warto zakupić backpack 10gp) ![]() Korzystamy z skryptu "raty all dee" z tego tematu *CLICK ** w skrypcie wyrzucamy cheese z lootera** ![]() -wbijamy 8 lvl powinno to zająć jakieś 3-5h Zależnie ile osób expi na tych ratach -Powinniśmy mieć w plecaku jakieś 800-1200 gp -Wychodzimy z Rooka ! 8-18++ Wybieramy Knighta. Bierzemy EQ (polecam wybrać sword) i teraz od was zależy albo odrazu idziemy na maina ze skillami 15/15 albo nabijamy na dwarfach w podziemiach jakieś skille 25-30 To zależy od Was!! -Miejscowka do skillowania. Podziemia Island Of Destinity -Wybieramy miasto Ab'dendriel - kupujemy plate set +dwarwen shield +5 hp potów + serpent sword - Jeśli nas stać ! Jeśli nas niestać kupujemy serpent sword +dwarven shield (plate seta później) -Tak ubrani odpalamy skrypta Trolle ab Nie musze przypominać że potrzebujemy klucza (proszę skonfigurować pod siebie healer, protector, exure ico na mana training etc.) ![]() Expimy tutaj do 18 lvl ( kto woli bezpieczeństwo można do 20) exp/h to jakieś 5-8k/h zależy od ludności gp/h to jakieś 1.2-1.5k na godzine. Zbieramy tylko gold ! Gdy zbierzemy troszke kaski kupujemy Guardian shield/Dragon Shield. Jeśli kogoś stać to zaoan shoes+ jakaś broń na 20 lvl. 20-30 Tutaj mamy do wyboru dwie miejscówki: Myśle że możemy próbować z 15 lvl. A: rotworm North Thais wady/zalety: + dużo potworów + dobry exp + blisko do miasta - możliwość zlurowania cyklopa - dużo botów * EXP dochodzi tutaj do 13k/h gold *Gold 800-1000 gp/h B: Thais East roty (pod trollami) wady/zalety Ja zaczynałem tutaj z 18 lvl * jedyny problem to po powrocie z miasta lub po zalogowaniu full resp może nam dać w kość lecz potem gdy robimy "normalne kółko" expi sie bez żadnych problemów + mało zaludnione + blisko do miasta - na niższym lvlu przy full respie możemy dostać w kość *exp stały 9-11k/h *gold 1k-1.2k/h UWAGA: dodatkowa kasa! Bijąc rotwormy zbieramy Carrion Fangi i Pelvish bone ! sprzedajemy to w markecie i mamy dodatkową kase ( fangi nie sprzedawajcie za mniej niż 25gp a pelvish za mniej niż 20gp) ***************CREDITS Poradnik pisany na szybko będę systematycznie poprawiał !!! Wkrótce dodatkowe porady !!! Poradnik pisałem na szybko bo muszę prędko schodzić z kompa! Poprawie rano ! RE: 1-30 Knight Cashmaker Poradnik+Skrypty - szeldo123 - 03-20-2013 A: Trolle North Thais wady/zalety: Thais-North-Roty.bbot (Size: popraw to. co do tych rotow east to nie polecam... wchodzi w dziure gdzie jest z 5 carrionow i troche lipa. |