Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Auto Follow
Thumbs Down 
Witam, chciałbym poruszyć pewną sprawę, która mnie irytuje od dłuższego czasu( od wprowadzenia tibi 9.7). Mianowicie chodzi o Auto follow. Nie wiem czy ten problem występuję tylko u mnie czy także u innych. Chodzi o to że gdy mam włączonego bota do walki np. na open battle i gdy zaznaczę target to automatycznie biegnie mi do celu. Jak za pewne wiecie to nie jest dobra sprawa, nawet gdy odejdę kratke gdy biegnie to po chwili biegnie na nowo. Pragne dodać że cavebot, targetting itp. wszystko jest wyłączone, bbot ma to wbudowane że biegnie do targetu. Jest to strasznie uciążliwe nawet gdy używam bota tylko do healania podczas expienia, gdy expie np. na grim reaperach z mas sanów czy na jakis monsterach z avalanche i uciekam przed nim. Uniemożliwia mi to bicie go np. z wanda bo odrazu by do niego biegł. Prosze o odpowiedź czy taki problem występuje tylko u mnie czy także u innych. (mam ODZNACZONY auto follow w tibi). Gdyby tak owy problem występował także u innych proszę o zmiane tego, gdyż bbot staje sie dla mnie w tym momencie praktycznie nie użyteczny...
Odznacz w tibi target na auto follow. W bocie to masz - Distance - 1.
Nie przeczytałeś uważnie...
RE: Auto Follow
Odznacz w tibi target na auto follow. W bocie to masz - Distance - 1.

1) follow wedlug cb-> ja napisalem juz wczesniej " (mam ODZNACZONY auto follow w tibi)."
2) distance -1 ->"Pragne dodać że cavebot, targetting itp. wszystko jest wyłączone, bbot ma to wbudowane że biegnie do targetu."

Napisaleś to co ja już ujołem iż można wykluczyć, nie mam żadnych potworków zaznaczonych w targettingu wszystko jest ODZNACZONE on sam sie wlancza bez JAKIEJKOLWIEK ZGODY Z MOJEJ STRONY sam uzywa targettingu do tego co zaznacze. (chyba ze jest tak jak napisales ze sam wtedy pokazuje sobie distance 1 ale myslalem ze to dziala do DANEGO POTWORKA-> a moja lista monsterów jest pusta także nie powinno to działać)
Jest z tym problem gry ktoś ma delikatne lagi wie ze zanim dojdzie do uciekającego potwora na otwartej przestrzeni marnuje whuj many nie uderza go poprostu tak jak by to robil na normalnym Auto fOLLOW MODE. macie moze na to skrypt bo ta opcja 1 kratki to lipa
W nowszej wersji np. gdy nie mozesz podejsc do targetu to go odzznacza automatycznie, takze podczas wojny sie problem bo odznacza gdy atakuje osobe w trapie nie moge podejsc. Albo Gdy boce na cultach i trapna go skeletony to dalem aby +2 priority bil skeletona/ghoula a culty +3 i gdy jest w trapie to sie po prostu ścina i bot piszczy ze nie ma wpt. a potem gdy zabije monstery to killer się wyłancza ogólnie(nie odznacza po prostu nie działa!).

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)